FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Изтекло ли е разрешителното за строеж на небостъргача „I Tower“?

Изтекло ли е разрешителното за строеж на небостъргача "I Tower"?

Снимка: БГНЕС
Държавното обвинение е образувало преписка след изтекла в медиите информация, според която изграждането на небостъргача „I Tower“ се извършва при изтекло разрешително за строеж. В позиция до медиите от ДНСК съобщиха, че започват проверка на законността на строителството на небостъргача в центъра на София, в близост до пл. „Македония“.

Върховната административна прокуратура изисква и от Главния архитект на СО – Здравко Здравков, материалите по административната преписка по повод издаването на разрешението за строеж.

Самият Здравков коментира, че не е запознат с действията на прокуратурата.

„Всички строежи в София имат разрешение за строеж, в София незаконните строежи се премахват. Валидността не я коментирам. Мисля, че многократно сме давали на този въпрос отговори“, посочи Здравко Здравков.

Според информацията на инвеститора, небостъргачът трябва да е административна сграда с височина 113 м и да разполага още с хотел, ресторант и СПА център. Публикуваното преди година разследване показва, случаят „I Tower“ е подобен на този със сградата на Артекс „Златен век“, а институциите са прилагали двоен аршин по двата казуса.

След разразен скандал миналата година със сградата, ДНСК спря изграждането на „Златен век“ не заради проблеми с разрешителното за строеж, а с мотив отклонения от проекта.

Още вижте във видеото на Bulgaria ON AIR!


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!