FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Затягат противоепидемичните мерки в Търговище

Затягат противоепидемичните мерки в Търговище

Снимка: БГНЕС
От днес в област Търговище затягат противоепидемичните мерки. Това решиха на извънредно заседание в електронна среда на членовете на Областния координационен щаб за борба с коронавируса, предаде БНР.

С днешната заповед ще се регулира неприсъственото обучение на учениците от гимназиален етап на образование. Преустановяват се груповите извънкласни дейности и занимания в присъствена среда, както и присъствените занятия в езикови центрове, образователни центрове и занимални.

Ще се допуска изключение по отношение на дейностите по интереси и занималните за ученици от начален и прогимназиален етап на образование. Те трябва да са организирани по начин, по който не се допуска смесване на деца от различни паралелки. Преустановяват се и присъствените занимания в центровете за подкрепа на личностното развитие.

Регламентира се и провеждането на културни, развлекателни и спортни прояви и се преустановява организирането на екскурзии и групови посещения на туристически обекти.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!