FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Затварят за дезинфекция белодробното отделение на МБАЛ – Ямбол

Затварят за дезинфекция белодробното отделение на МБАЛ - Ямбол

Снимка: БГНЕС
Белодробното отделение на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ в Ямбол ще бъде затворено днес за 24 часа за дезинфекция, тъй като пациент с положителна проба за коронавирус е бил на лечение в него, съобщи заместник-директорът на здравното заведение д-р Валентин Вълчев.

След дезинфекцията отделението ще функционира само като белодробно. В началото на епидемията то бе преструктурирано в отделение за пациенти, изчакващи резултатите от направените им тестове.

Доказаните с COVID-19 ще бъдат настанявани в инфекциозното отделение, в отделението за долекуване на заболелите и в ковидреанимацията, съобщи БТА

Пет са новите положителни проби на коронавирс през изминалото денонощие в Ямболска област. В болницата е починал 45-годишен мъж с тежка форма на диабет, съобщи изпълнителният директор д-р Панайот Диманов.

След 24-часовата дезинфекция, заради заразена с коронавирус медицинска сестра, спешното отделение на болницата работи с пълен капацитет. Дезинфекцията се е наложила и заради големия брой пациенти, които преминават през него, каза завеждащата отделението д-р Недялка Влахова.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!