FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Заловиха обирджии на църкви в Русе

Заловиха обирджии на църкви в Русе

Снимка: Pixabay
Двама мъже са арестувани за серия кражби от пет православни храма в Русенско. Това съобщиха от областната дирекция на МВР в Русе.

Още по темата

5 ное 2019 21:12

16

13 яну 2019 17:10

51

От полицията припомнят, че кражбите са извършени в периода между 24 октомври и 6 ноември тази година в храмовете в русенските села Пет кладенци, Острица, Каран Върбовка, Кацелово и Пепелина. Църквата в последното населено място е разбивана два пъти за този период.

От храмовете са откраднати парични дарения, чиято обща стойност все още не е установена. В една от църквите е имало около 100 лева на монети. Крадците са взели общо 30 икони от църковните олтари, като най-голямата е „Богородица с младенеца“ – с размери 110 см на 74 см, църковни одежди и други предмети.

При разследването, в което са се включили служители на главна дирекция „Национална полиция“ и на областните полицейски дирекции в Русе и в Търговище, са арестувани двама мъже на 45 и на 49 години – съответно от град Опака и от село Водица, област Търговище. Задържаните са известни на органите на реда.

Разследването продължава, като полицаите са открили и иззели до момента 19 икони, свещници, инструменти за взломяване и други вещи.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!