FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Завърналите се: За силата на дома и за любовта към синия клуб

Това е една история за силата на дома, който и преди заминаването, и след завръщането, е България.
Никола Бушняков заминава за САЩ, защото семейството му печели зелена карта. Никога не е искал да остава да живее отвъд Океана.

„Докато живях и учех във Флорида в началото изпитвах силна носталгия и само си търсех варианти как да се прибера вкъщи“, спомня си Никола. От 5 години е в България. Както в деня на прибирането си и днес е сигурен, че е взел правилното решение. Казва, че иска децата му да имат избор.

„Родителите ни го нямаха, при нас беше ограничен в известна степен. Може и да прозвучи странно, но прибирайки се тук ние им дадохме по-голям избор. Америка не е затворена врата за тях и ако искат един ден да идат и да учат там ще ги подкрепим. Искаме децата ни да са по-близко до нас и да минат по нашия път“, споделя още Никола пред Bulgaria ON AIR.

Днес в България е щастлив. Ръководи отдел в американска технологична компания с офис в София, но голямата му страст казва е футболен клуб „Левски“ и фондацията „Levski Family,“ идеята за чието основаване е на французин – фен на отбора.

„Пиер се казва човекът. Свърза се с нас, направи ни една двучасова презентация и ние прегърнахме идеята за учредяване на фондацията. Вече 3 години успяваме да помагаме там, където има нужда. Даренията ни са надхвърлили 6-цифрена сума“, гордее се Никола.

За силата на „сините“ сърца, за бъдещето и инициативите на „Levski Family“ и как може да бъде туширано напрежението между агитките на вечните врагове „Левски“ и ЦСКА – вижте във видеото.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!