FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Забраняват се посещенията в паркове, ограничава се пътуването

Посещенията на паркове, градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити обществени места се преустановяват от 00.00 часа тази вечер със заповед на здравния министър Кирил Ананиев.

Още по темата

20 мар 2020 16:44

113

20 мар 2020 15:11

255

Забранява се на лицата до 60-годишна възраст да посещават аптеки и хранителни магазини всеки ден в интервала 8.30 до 10.30 часа, съобщи Ананиев на брифинг в МС. Тогава ще бъдат обслужвани само хора над тази възраст.  Възрастните са най-уязвимата група от коронавируса и мярката е за тяхна защита.

Това е времето, в което те могат да бъдат обслужени, без да се срещат с останалите потоци от хора, уточни ген.-майор Венцислав Мутафчийски. Ако резултатът от тези мерки е негативен, ще бъдат въведени още по-строги.

Хората, които имат домашни любимци, ще имат възможност да ги извеждат, но се забранява струпването на едно място.

Органите на Министерството на вътрешните работи ще организират контролно-пропускателни пунктове на входно-изходните пътища на областните центрове и ще извършват проверка на целта на пътуването на гражданите.
 
През контролно-пропускателните пунктове ще се пропуска преминаването на лица в случаи на неотложно пътуване, обосновано от доказана потребност от трудово естество, здравословни причини, завръщане в собствения настоящ адрес, дом или постоянен адрес. Това се удостоверява със служебна бележка от работодателя, медицински документ или документ за самоличност, уточни Ананиев.

Транспортът е кръвта по артериите на една страна – абсолютно няма как да се ограничи транспортът в България. Ако става дума за междуградско пътуване, би трябвало човек да носи документ, че пътуването е основателно, каза Мутафчийски.

Вътрешният министър Младен Маринов заяви, че безцелното пътуване и тези, които не са крайно необходими, ще бъдат спирани.

Решението докога ще са отворени църквите, може да е само на Светия синод, каза Мутафчийски в отговор на журналистически въпрос.
 

#ОтговорниВкъщи

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!