FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Жълт код за гъста мъгла, но „зелен билет“ – няма!

Въпреки повишените стойности на фини прахови частици през вчерашния ден и прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология за жълт код за мъгла през днешния, „зелен билет“ така и няма да се издава от Столичната община.

От там съобщават, че продължават да следят актуалната обстановка и имат готовност при регистрирани над 200 мгк/куб.м среднодневни превишения да въведат „зелен билет“.

Още по темата

9 дек 2019 10:45

162

6 дек 2019 08:30

38

Предупреждението за гъста мъгла вчера беше в пет области. За днес жълт код е обявен за тринайсет области.  Това са София-град, София-област, Благоевград, Видин, Враца, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Перник, Пазарджик, Пловдив, Хасково, Стара Загора.

Мерките, които Столична община предлага е въвеждането на безплатни буферни паркинги за всеки, който остави колата си и използва градския транспорт.

От пресцентъра на Общината призовават гражданите, които имат възможност, да не използват личните си автомобили, а тези, които се отопляват на твърдо гориво – да преминат на алтернативно отопление.

На сайта https://air.sofia.bg всички граждани могат да следят в реално време измерваните стойностите на ФПЧ, прогнозите за следващите дни, както и допълнителните мерките, които Столична община въвежда, в дните с по-високи нива на замърсяване.

От началото на декември работи и специално мобилно приложение, което известява за предприетите мерки при повишена концентрация на ФПЧ. SofiAir може да се свали и използва на телефони с Android и iOS операционни системи.
 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!