FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Емил Димитров – Ревизоро сяда в стола на Нено Димов

Емил Димитров - Ревизоро сяда в стола на Нено Димов

Снимка: БГНЕС
Малката коалиция – ВМРО и НФСБ, ще излезе само с една номинация за нов министър на околната среда и водите пред премиера Бойко Борисов днес. За стола на арестувания Нено Димов ще бъде предложен Емил Димитров – Ревизоро.

Най-спряганото име през последните дни бе това на Искрен Веселинов, но след дебати Войводите са решили, че няма да лишат парламентарната група на Патриотите от своя съпредседател.

Още по темата

11 яну 2020 07:41

51

10 яну 2020 15:28

189

10 яну 2020 14:00

107

10 яну 2020 11:12

103

Веселинов е и председател на комисията по регионално развитие в парламента.Друга спрягана кандидатура – на Борис Ячев от НФСБ, е била отхвърлена, тъй като  ще размести баланса на ресорите с постовете в коалиционното споразумение. 

Една от логичните кандидатури е тази на единия от зам.-министрите в МОСВ Николай Кънчев, който също е от ВМРО, но тя също е била отхвърлена заради ареста на Нено Димов.

Емил Димитров беше шеф на агенция „Митници“ по времето на правителството на Симеон Сакскобургготски, припомня Bulgaria ON AIR. В момента е депутат от ВМРО. 

„Той е човек с ръководен опит от митниците, познава добре законите като юрист и може да влезе в решаването на проблемите в екоминистерството от раз“, коментираха от ВМРО пред „Труд”. 

Емил Димитров в момента е председател на парламентарната комисия за борба със сивата икономика и контрабандата. 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!