FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

ЕК няма да попречи на инвестицията на Volkswagen в Турция, защо?

ЕК няма да попречи на инвестицията на Volkswagen в Турция, защо?

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Манфред Вебер поиска Брюксел да разследва евентуалното строителство за нов завод на Volkswagen в Турция. В писмо до Европейската комисия председателят на групата на ЕНП в ЕП призова условията на сделката да бъдат разгледани от Брюксел. Могат ли европейските политици да попречат на това Турция да привлече инвестицията?

Още по темата

3 окт 2019 08:20

431

Този въпрос коментира Константин Томов, автор на предаването „Колела“ по Bulgaria ON AIR, в ефира Bloomberg TV Bulgaria. Според него е малко вероятно да се отмени решението за построяване на новия завод на Volkswagen в Турция.

„По-скоро това е окончателно решение. Пазарът на недвижими имоти в град Маниса, където ще бъде заводът, е изключително оживен и продават по 30-40 апартамента на ден заради работниците. Не смятам, че ЕК има инструменти да повлияе на компанията“, посочи гостът.

Целият спор е дали и доколко Турция е длъжна да спазва правилата на ЕС за държавна помощ, твърди Томов.

Вижте целия разговор тук
 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!