FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Експерти изчислиха: Най-нещастни сме на 47.2 години, парите не влияят

Експерти изчислиха: Най-нещастни сме на 47.2 години, парите не влияят

Снимка: Pixabay
Данни от ново икономическо проучване сочат, че средната възраст носи нещастие, съобщава Bloomberg TV Bulgaria. В проучването се казва, че 47.2 години е моментът, когато човек в развиващия се свят се чувства най- нещастен.

Дейвид Бланчфлауър, професор по икономика от университета Дартмут и бивш член на Управителния съвет на Английската централна банка, е включил в проучването си 132 държави, за да измери връзката между благополучие и възраст.

Бланчфлауър констатира, че във всяка страна има „крива на щастието“, която е U-образна. Кривата на щастието достига най-ниското си ниво на 48.2 години в развиващите се страни.

„Траекторията на кривата не се променя от фактори като това дали средната работна заплата е висока или не и дали хората са склонни да живеят по-дълго или не“, коментира Дейвид Бланчфлауър в проучването си, разпространено в понеделник от Националното икономическо бюро.

Значимостта на изследването е все по-голяма във време, в което осведомеността за значението на опазването на психичното здраве нараства, особено след финансовата криза и на фона на възхода на глобализацията.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!