FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Една жена е загинала при взрива в блока във Варна

 Една жена е загинала при взрива в блока във Варна
Жена е загинала при силния взрив във варненския блок рано тази сутрин. Инцидентът е станал около 4:20 часа тази сутрин в апартамент на шестия етаж в блок 302, където живеел 60-годишен мъж. 

Пламъците вече са потушени, а на мястото все още има полиция и пожарен екип. 

18 души са евакуирани, а 11, включително деца, са обгазени и са в болница.

Още по темата

13 яну 2020 07:40

22

„Сила на взрива е сериозна и със сериозни материални щети. 7 възрастни и 4 деца бяха изведени от сградата, защото имаше и голям пожар. Към момента се установява какво се е случило с още една жена, която е живеела в съседния на взрива апартамент. Всички изведени 11 човека са в болнични заведения. Една жена е с висока степен на обгазяване, но без опасност за живота“, заяви за Bulgaria ON AIR кметът на Варна Иван Портних.

Тепърва ще се изяснява какво е причинил смъртоносният взрив, като най-вероятно не става дума за взрив от газова бутилка. 

Пожарът е овладян и загасен, има много силна задименост, уточни Портних.

Издирва се собственикът на взривения апартамент – 67-годишен мъж, бивш служител на МВР.  По неофициално информация той е съхранявал взривни вещества в дома си.

Конов уточни, че от блока са евакуирани и отведени в болница 18 души, а в лечебното заведение са останали 4 жени и три деца. 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!