FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Евростат: Българите стават по-щастливи, но не и от финансите си

Българите вече не са най-нещастните европейци, става ясно от съобщение на европейската статистическа агенция Евростат. Те са изпреварени от латвийците, където всеки трети се чувства нещастен през цялото време.

У нас 35 на сто от запитаните от статистиците са споделили, че са се почувствали щастливи поне веднъж в месеца. Българите обаче остават непоклатимо най-недоволни в Европа от финансовото си състояние и от личните си взаимоотношения с околните.

Пред нас са хърватите, където щастието е постигнато от 42 процента от населението, както и гърците и румънците, където щастие изпитват 46%.

Поляците са най-щастливи сред източноевропейците. Най-нещастни в стара Eвропа са италианците.

През 2018 г. белгийците са били най-щастливият народ в ЕС. Повече от две трети от населението там споделя, че е усетило щастие през последния месец. Същото е положението и сред холандците, австрийците и финландците. Всеки трети в Испания е споделил пред Евростат, че е непрекъснато щастлив, което дава на статистиците да заключат, че там е най-вероятно да намерите човек, доволен от живота си. 72 процента от испанците изпитват щастие поне веднъж месечно.

Анкетираните са били питани да определят между отговора: щастлив съм през цялото време, през повечето време, от време на време, понякога и никога.

Данните на Евростат се разминават със Световния индекс на щастието за 2018 г., който се оглавява от Финландия. Дания, която в европейската класация е седма е класирана втора в света, следвана от Норвегия, а Холандия е пета. Сред 10-те най-нещастни народа в света няма европейци. Южен Судан, Централно-африканската република и Афганистан са оценени като най-нещастни.
 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!