FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Досъдебно производство за катастрофата снощи в София

Досъдебно производство за катастрофата снощи в София

Снимка: архив, Булфото
Правим изключително много за пътната безопасност, но не става само с глоби и репресивни мерки. Това коментира пред журналисти министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Във връзка със снощната катастрофа в София, при която загина дете, Младенов съобщи, че е образувано досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост, предаде БТА. По думите му водачът е спрял, оказал е помощ, пробата му за алкохол е отрицателна. Опасността не е само на пешеходната пътека, тя е преди и след нея, отбеляза министърът.

Още по темата

14 дек 2019 07:45

136

13 дек 2019 20:41

128

Относно информацията за дупка в мантинелата, Маринов коментира, че има много недостатъци по инфраструктурата – някои са вследствие на неправилна планировка, други на човешки действия като кражби. Много често си проправяме път, за ни е по-пряко, отколкото да ни е по-безопасно, посочи той той. Но това са деца, не можем да ги съдим, ние можем да сме по-предпазливи на пътя, добави Маринов.

Вътрешният министър съобщи, че снощи е имало още едно пътнотранспортно произшествие – с 8-годишно дете на жп прелез, близо до Нови Искър. Детето е настанено с травма на главата и на крака в болница.

Младен Маринов призова през есенно-зимния сезон децата да са облечени с по-ярки дрехи и да имат светлоотразители по тях. Всички трябва да се замислим за нашето поведение на пътя, това е задача, която не може да реши нито една институция, посочи той. В понеделник ще има дебат по линия на пътната безопасност, добави Маринов.
 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!