FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Делото за касиране на вота в София почва днес

Делото за касиране на вота в София почва днес

Снимка: архив Булфото
Делото за касиране на местния вот в София, по жалба на независимия кандидат за кмет Мая Манолова, е насрочено днес в Административния съд.

Жалбата в Общинската избирателна комисия бе внесена от инициативния комитет за издигането на Манолова на 11 ноември, след като балотажът беше спечелен от кмета Йорданка Фандъкова с малко над 20 хил. гласа.

Според Манолова има сериозни нарушения, сред които и сигнали за купуване на гласове. Възраженията на щаба бяха събрани и предадени в 14 класьора, пише Bulgaria  ON AIR.

ЦИК няма информация за тежки нарушения на изборния процес в София, които биха могли да предизвикат касиране на вота, заяви говорителят на комисията Александър Андреев по повод искането на Мая Манолова.

Административният съд трябва да реши дали внесените жалби и доказателства към тях са достатъчни за касирането на вота в столицата, уточни той.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!