FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Две са вече жертвите на взрива във Варна, издирват собственика на жилището

Две са вече жертвите на взрива във Варна, издирват собственика на жилището

Снимка: БГНЕС
Две станаха жертвите от взрива в апартамент във Варна, съобщи пресцентърът на Апелативната прокуратура в града. Започнато е досъдебно производство за палеж с двама загинали и нанесени значителни материални щети под ръководството на Окръжна прокуратура.

На мястото на произшествието е и окръжният прокурор на Варна Красимир Конов.

Под ръководството на дежурен прокурор от Окръжната прокуратура се извършва оглед на местопроизшествието – блок 302 в кв. „Владиславово“ във Варна. Разследването е възложено на следовател от Окръжния следствен отдел на Окръжната прокуратура.

Още по темата

13 яну 2020 10:31

27

13 яну 2020 08:49

29

13 яну 2020 07:40

24

При палежа са загинали двама души, чиято самоличност ще се установява чрез ДНК-експертиза.

Изведени са 18 души от входа, които са били обгазени. След преглед в токсикологията на Военноморската болница във Варна, седем от тях са настанени за лечение.

От престъплението напълно са унищожени два апартамента, със значителни материални щети е и трето жилище. Ще бъде възложено обследване на годността за обитаване на жилищния блок след палежа.

В един от апартаментите е живеел 66-годишен мъж, който е бил забелязан да изнася багажа си до късно снощи. Причина да се изнесе от апартамента на жената, с която доскоро живеел на семейни начала, е ограничителна заповед отпреди седмица заради домашно насилие. Мъжът е бил военен, след това е работил в полицията, откъдето е бил дисциплинарно уволнен през 1995 г. за корупция. Той е обявен за издирване от ОДМВР.

Досъдебното производство ще изяснява причините и обстоятелствата, при които е извършен палежът. Ще бъде направено предложението то да бъде взето на специален надзор от Апелативната прокуратура във Варна. Действията по разследването продължават.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!