FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Да се проверят НПО-тата, свързани с ромите, настояват от ВМРО

ВМРО настоява прокуратурата да провери НПО-тата, свързани с ромите. Те изказаха позицията си по повод побоя над младо семейство във Видин от група мъже с бухали в центъра на града.
„Трябва да започнем по-отдалече, като призоваваме  прокуратурата да започне проверка на т.нар. псевдоприродозащитници, които защитават този етнос при всякакви действия, извършени от тях“, каза депутатът от ВМРО Стоян Божинов в предаването „Денят ON AIR“.

Той посочи, че през последните няколко дни има бум на тази престъпност.

„Адмирираме действията на главния прокурор и МВР да се борят с битовата престъпност, но искам да им изостря вниманието към етническата битова престъпност, осъществена от ромите. През НПО-та през тези 30 години са минали огромни средства, които са от всякакъв вид – от бюджета на държавата, Европейската комисия, от други дарители, които НПО-тата нарочно маргинализират ромите, според нас“, коментира още депутатът пред Bulgaria ON AIR.

По думите му НПО-тата създават изкуствено спокойствие.

Още по темата

19 май 2020 18:15

39

19 май 2020 08:26

206

„30 години тези хора извършват престъпленията, които са варварски по своя характер. Последният случай във Видин е потвърждение е на моята теза. Нищо не е налагало този човек да бъде бит с бухалки. Неприемливо е една тълпа роми да напада български гражданин“, категоричен е Стоян Божинов.

Той обясни, че са наясно, че това няма да бъде толерирано от МВР и главната прокуратура, но трябва да се провери финансирането на НПО-та, които дават излишно самочувствие на етноса.

„Част от българската нация, в която включвам и други етноси – турци, арменци, съблюдават закона по всякакъв начин и гледат да се развиват държавата. Това е единственият етнос, при който се получава така, че всяко действие е закононарушение. Единствено те не могат да се примирят , че трябва да са под карантина“, подчерта депутатът.

Божинов коментира, че огромните средства, които са били насочени към интеграция, всъщност са направили обратния ефект.

„Етническата престъпност се избуя, след като бяха свалени КПП-тата, които ги спираха да се движат из България. Стана хаос. Престъпността при тях е много тежка и арогантна. Този етнос е богопомазан. Заради чувството на ненаказуемост те извършват престъпления, които нормален човек не би извършил“, допълни депутатът от ВМРО.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!