FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Даниела Дариткова: Изкарах леко коронавируса

Даниела Дариткова: Изкарах леко коронавируса

Снимка: БГНЕС
„Вече се чувствам добре. При мен заболяването премина с много леки симптоми, като една лека вирусна инфекция“, каза председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова в ефира на bTV. 

Тя изтъкна, че опасността от заразата не е отминала и призова хората да се пазят и да са отговорни. 

„Сигурна съм, че в детските градини ще бъдат спазени всички мерки. Убедена съм, че следващата седмица няма да има риск от повишаване на заболеваемостта заради тръгването на децата на детските градини и ясли“, каза Дариткова, която е общопрактикуващ лекар в Смолян и работи предимно с деца. 

Дариткова коментира и момента, в който президентът Румен Радев сезира Конституционния съд за промените в Закона за здравето, с които извънредното положение беше заменено с извънредна обстановка. 

„Не искам да коментирам и да говоря за решението на Конституционния съд. Тук трябва да отбележа, че президентът постъпи правилно като не наложи вето на промените в Закона за здравето, а даде на Конституционния съд само отделни текстове. ГЕРБ ще се съобрази с решението на Конституционния съд“, заяви Дариткова. 

„Ние имахме нужда от тези промени в закона. Опасността от заразата още не е отминала и трябваше да имаме правова основа, за да се справяме със ситуацията след отпадането на извънредното положение. България навсякъде е давана за пример. Ние изпълнихме най-важната част от прилагането на мерките – запазихме живота на хората, каза още председателят на парламентарната група на ГЕРБ. 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!