FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Грипната епидемия се отлага, идва чак в началото на февруари

Здравните власти отчитат, че се увеличава броят на заболелите от грип, но засега не може да есговори за грипна епидемия.

Според д-р Гергана Николова, общопрактикуващ лекар в Пета градска болница, се очаква да има повече болни през следващите две седмици, а епидемия – в началото на следващия месец.

Още по темата

10 яну 2020 13:38

3

„Далеч сме още от грипна епидемия. Далеч сме още от вълната от пациенти с подобни оплаквания, която предполагаме, че ще ни залее в края на януари – началото на февруари“, каза тя пред БНТ.

Д-р Николова смята, че след като сезонът е по-топъл, пикът на грипа тази година ще е по-късно от обичайното.

Ваксините са пристигнали късно в кабинетите на специалистите, добави тя, което е причина да не се възползват всички, които са имали право на това.

Симптомите на грипа са висока температура, която може да достигне до 40 градуса, болка по мускулите, по ставите, болки в гърлото, суха кашлица, обилни секрети от носа. Понякога те се появяват за половин час.

Прехвърлянето на вируса не е само по въздушно-капков път, а и например чрез здрависване, поясни д – р Гергана Николова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!