FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Горанов към кметовете: Не се изкушавайте да сваляте данъци!

Горанов към кметовете: Не се изкушавайте да сваляте данъци!

Архив: Булфото
Финансовият министър Владислав Горанов предупреди новите кметове да не се изкушават да намаляват местните данъци и такси, защото няма да могат да изпълнят предизборните си обещания.

„Много общински кметове по време на кампанията си са поемали ангажименти за изграждане на едно или друго, а с тези приходи от данък недвижими имоти, като сметнем само тротоарите, едва ли ще можем да сменим и една плочка. Това, което казвам, е новите кметове сега да преценят какви ангажименти са поемали и като се има предвид, че общинската инфраструктура се поддържа от тях, да не се изкушават да намаляват данъците или да дадат обещания, които не могат да изпълняват“, коментира министърът.

Той призна, че се надява следващата година да има и допълнителен ресурс от тол системата за частта от републиканската инфраструктура, чиято поддръжка е ангажимент на държавата.

А относно пълната либерализация на енергийния пазар от следващата година Горанов призна, че не е виждал такъв проект.

На фона на протеста на лекарите от Александровска болница заради лошите материални условия в лечебното заведение, той каза, че финансовото министерство не е отпуснало нищо извънредно за ремонта й.

От думите му се разбра, че от централния бюджет пари за тази цел не са предвидени, но има други пера, откъдето да дойдат парите.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!