FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Глас от БСП: Не е сигурно, че намаленото ДДС ще донесе дивиденти на туризма

Глас от БСП: Не е сигурно, че намаленото ДДС ще донесе дивиденти на туризма

Снимка: Bulgaria ON AIR
Бюджетната комисия в парламента даде зелена светлина на промените в Закона за Данък добавена стойност. В отсъствието на председателя на комисията Менда Стоянова и финансовия министър Владислав Горанов депутатите от ресорната комисия приеха предложението за намаляване на ДДС от 20% на 9% за туризъм и книги.

Депутатът от БСП Димитър Стоянов обяви пред „Денят ON AIR“, че правителството отново е решило въпроса „на парче, а не цялостно“.

„9% ДДС в тези две области е добро тогава, когато има намаление на съответните стоки. Тогава, когато се запазят цените, а данъкът добавена стойност намалее, тогава приходите в хазната ще бъдат значително по-малки. На мен ми се струва, че в случая това би се получило“, посочи депутатът.

Димитър Стоянов коментира и как БСП ще си върне доверието на хората.

„Доверието се строи с години и се губи с часове. Надявам се, че изборът на новия лидер ще повдигне очакванията на хората по отношения на БСП. Както се казва – „не уцелихме ваксата“. Защото заложихме на това какви мерки трябва да се вземат за излизане от кризата покрай Ковид-19. Не преценихме добре ситуацията. Беше неправилно да се разграничим от ГЕРБ“, заяви Стоянов пред Bulgaria ON AIR.

Според депутата от БСП положението в бизнеса е изключително тревожно. Има напрежение между браншовете заради неравни условия. Не е ясно и каква ще бъде ситуацията, ако коронавирусът се завърне.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!