FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

ГЕРБ: Да изолираме Скопие е най-лошият вариант

ГЕРБ: Да изолираме Скопие е най-лошият вариант

Снимка: Bulgaria ON AIR

„България няма да спира началото на преговорите на Северна Македония с ЕС, но ние имаме своите позиции и условия. Искаме да се сведе до минимум езикът на омразата в Македония спрямо България. Едни призовават за извиване на ръце – да получим всичко веднага. България винаги е обръщала внимание на отношенията със Северна Македония, но те са били сложни“. Това каза депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев в студиото на „Денят ON AIR“.

По думите му някои от хората в Македония наистина вярват на нещата, написани в учебниците. Според него няма условията да се изпълнят веднага.

„Ако не се забележи напредък обаче, ние ще имаме своите съображения да повлияем на членството на Северна Македония в ЕС. Този месец най-вероятно ще започнат преговорите на Скопие с ЕС. За да започнат те, трябва една междуправителствена конференция. Наше изискване е да има реален напредък, за да позволим тази среща да се случи. Процесът на присъединяване също отнема години“, коментира още той.

Гаджев обясни, че нe трябва да спираме напредъка на Скопие и че най-лошият вариант е да изолираме Северна Македония.

„За Албания също искаме да бъде дадена дата за начало на преговорите. В страната се прие и закон за българското малцинство. Искаме да се подновят усилията за интеграция на изучаването на български език в училищата“, сподели депутатът от ГЕРБ пред Bulgaria ON AIR.

„Очаквам, че софиянци отново ще гласуват доверие на г-жа Фандъкова. Който работи, греши. В момента се откриват нови и нови детски градини. Трябва да се прави разлика между това, което е било, и което е сега. В София и районните кметове показаха своите резултати през годините“, коментира Гаджев.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!