FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

В условията на COVD-19: Социалните дейности – приоритет за София

В момента в София има фокус върху няколко основни приоритета, които са важни за всеки жител. Това са социалните услуги, здравеопазването, чистотата на града и транспорта. Това каза Дончо Барбалов, зам.-кмет на Столична община, в предаването „Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria.

„Дезинфекцията е изключително важна. Въведени са строги мерки за дезинфекция в градския транспорт. Дезинфекцират се публични пространства, както и кофите за отпадъци. Прави се всичко възможно да се изпълняват указанията на щаба за максимална дезинфекция“, обясни той.

По думите му мерките дават резултати и темповете на ръст на заразените с коронавирус са по-малки спрямо тези в други европейски държави.

„Бяха създадени екипи от доброволци към общината и общинското предприятие „Социален патронаж“, които да доставят храна по домовете на възрастни хора. Също обхващаме хора под карантина и имаме готовност да обслужваме и хора, които изкарват заболяването в домашни условия“, изреди зам.-кметът.

Той коментира, че общинският щаб е в непрекъснат контакт с представители на националния щаб.

Барбалов отбеляза, че имат готовност да реагират бързо на различните мерки и да се фокусират върху това, което е важно за живота на хората – социални услуги, здравеопазване, чистота и транспорт.

„На първо място през последните дни като приоритет се оформя социалната област. Необходимо е да се осигурява храна на хората под карантина и социално слабите. Приоритет е също здравеопазването – да работим по подобряването на неговия капацитет и възможност за реагиране“, допълни той.

Целият разговор чуйте тук
 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!