FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Във Ветово открили експлозиви, достатъчни да заличат града

Прокуратурата в Русе разследва случая във Ветово, при който мъж пострада след взрив на тротилова шашка. В дома му бяха намерени големи количества експлозиви, които според кмета са достатъчно, за да заличат целия град.
51-годишният минен инженер все още е в болница без опасност за живота.

Атанаска Иванова живее в непосредствена близост до къщата, в която е станал взривът. Новината, че в дома на съседа ѝ са намерени големи количества експлозиви, истински я шокира.

„Той е с висше образование, работил е долу на рудника, но че ще има такова количество… Просто не ми е минало през ума, че може да има такива боеприпаси и какво може да стане“, обясни Атанаска пред Bulgaria ON AIR.

Разследващите са открили в къщата 11 кг тротил и 8 кг амонит, както и детонационни шнурове. Красимир Стойков, който пръв се е притекъл на помощ при инцидента, не е изненадан от находките.

„Сериозни са количествата до такава степен, че ако бяха взривени всички Ветово днес нямаше да го има“, заяви кметът на града д-р Мехмед Мехмед.

Все още не е ясно защо мъжът е държал в дома си взривните вещества и дали експлозията вчера е случаен инцидент. Местните споделят, че той е имал лични проблеми.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!