FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

„Воля“ иска: Държавните бензиностанции – на държавни земи

След като властта предложи да се създадат държавни бензиностанции, сред обществото забушуваха различни реакции. Заговори се и за взривяване на пазара на имоти, тъй като има два основни компонента при определянето на стойността на една бензиностанция – цената на земята и цената на съоръженията.

Депутатът от „Воля“ Пламен Христов заяви пред „Денят ON AIR“, че такава опасност няма да има, но само при правилно създаване, управление и контрол.

Още по темата

19 май 2020 12:57

23

18 май 2020 17:51

369

„Не би следвало да има сътресения нито на пазара за имоти, нито проблеми с нарушаване на интересите и принципите на свободната конкуренция в страната“, посочи той. Христов разясни, че ще е необходимо да се построят между 50 и 100 бензиностанции. Те ще струват не повече от 200 млн. лв. А за да се избегне качване  на цената на земята, на която ще се строят бензиностанциите, може да се използват държавни земи.

„Държавата притежава много държавни имоти, които могат да се използват за създаването на такива бензиностанции. Не е решаващо мястото, а цената“, обясни той пред Bulgaria ON AIR.
 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!