FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

ВМРО загрижени за възрастните хора, били много бедни

Пенсиите от догодина ще се увеличат с 6,7% или средно с около 31 лева. Според ВМРО това увеличение не е достатъчно.
„Ние ще търсим съгласие между първо и второ четене за повишаването на доходите на възрастните хора. Приоритет на парламентарната група е приемането на закон, който да не позволява доходът на пенсионерите да е под прага на бедността“, коментира новият депутат от ВМРО Мария Цветкова в „Денят ON AIR“.

Тя беше категорична, че е недопустимо възрастните да живеят с по-ниски доходи.

Народният представител изтъкна, че освен за възрастните, от ВМРО мислят и за младите семейства и демографския проблем, затова ще предложат безплатни детски градини в предучилищна възраст.

Цветкова е единствената жена депутат в „Обединени патриоти“.

„Щом се отнася до атмосферата, вече два дни имам честта и отговорността да работя с моите колеги. Обстановката е ползотворна, спокойна и сплотена“, заяви тя пред Bulgaria ON AIR.

Депутатът от ВМРО коментира и изминалите местни избори.

„Много гласове има в графа „Не подкрепям никого“, което не е добре. Задача на политиците е да върнем доверието на хората. Можем да го направим с добри дела и конкретни действия“, каза още Цветкова.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!