FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

ВМРО: Държавата може да си позволи безплатни детски градини

Възходът, който ВМРО започна на европейските избори, продължава и на местните. От трима общински кмета през 2015 година, сега имаме 7, от 120 общински съветници – 240 и десетки кметове на кметства“, коментира депутатът от ВМРО Красимир Богданов в „Денят ON AIR“.
По думите му това дава надежда, че политиката, която партията води, е правилна.
В областен център е трудно да бъде постигната победа. Няма как да не се гордеем с Пловдив. Няма как да не се радваме за Сандаски, Елин Пелин, Трявна. Градове, които са знакови“, допълни той.

Според него ВМРО се утвърждава като претенция за трета политическа сила в страната.

Депутатът коментира и дебатите относно Бюджет 2020.
„Увеличението на пенсиите с 6,7% е заложено в този бюджет, но ние смятаме, че има възможности да се търси по-сериозно увеличение. Линията на бедността в България се увеличава – 363 лева, затова трябва да гоним тези периметри и няма да се задоволим с това, което се предвижда за 2020 година“, обясни Богданов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му пенсионерите са изключително важна част от темите, които обсъждат депутатите, но не трябва да се забравят и младите родители и демографската политика.

„Едно от нещата, които ще предложим е безплатни детски градини за децата в задължителна предучилищна подготовка. Държавата може да си го позволи“, заяви депутатът.

Той коментира и разединяването на „Обединени патриоти“.

„Това, което доведе до излизането на „Атака“ са точно невъзможностите в този вариант да отстояваме докрай исканията, залегнали в управленската програма на правителството“, обясни Богданов.

По думите му коалицията сега е по-единна и по-сплотена.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!