FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Взрив в жилищен блок във Варна: Три деца са в болница

Снимка: БГНЕС

Огромен взрив разтърси жилищен блок във Варна около 4 часа тази сутрин. На място има пожарни, линейки и полиция.

Инцидентът е станал в блок 302 в квартал „Владислав Варненчик“. Цял апартамент на четвъртия етаж е унищожен от взрива. Три деца – на 2, 10 и 17 години, както и жена, са настанени в болница с обгазяване.

На място има линейки и медици, които помагат на хората да излязат от горящия вход. Евакуацията на живущите в блока продължава.

„Сила на взрива е сериозна и със сериозни материални щети. 7 възрастни и 4 деца бяха изведени от сградата, защото имаше и голям пожар. Към момента се установява какво се е случило с още една жена, която е живеела в съседния на взрива апартамент. Всички изведени 11 човека са в болнични заведения. Една жена е с висока степен на обгазяване, но без опасност за живота“, заяви за Bulgaria ON AIR кметът на Варна Иван Портних.

По думите му най-вероятно не става дума за взрив от газова бутилка. Пожарът е овладян и загасен, има много силна задименост, уточни Портних.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!