FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Валери Симеонов скептичен за бързото разхлабване на мерките

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов сподели, че е леко скептичен към ускореното освобождаване на мерките у нас и определи като „особено опасно отварянето на детските градини“. 

Има много голям риск с отварянето на детските градини и отпадането на мерките, надявам се да бъдат достатъчно добре обмислени. Ако някое дете е носител на вируса, не знам какво ще стане в семействата им, заяви Симеонов пред БНТ.

Той каза, че се страхува да не стане това, което става в Швеция, във Великобритания, в Щатите.

За намаленото ДДС за заведения Симеонов каза, че държавата дължи някакъв определен реверанс, за да се даде възможност браншът да заработи. По негово мнение именно браншът на ресторантьори и на собственици на заведения е бил съсипан от заповедта на министър Ананиев и те трябва да бъдат компенсирани.

Още по темата

19 май 2020 18:25

87

18 май 2020 19:05

41

11 май 2020 10:45

274

5 май 2020 13:15

66

Лидерът на НФСБ е на мнение, че Оперативния щаб не е изчерпан, защото взел навременни мерки за ограничаване на заразата от коронавируса.

Той засегна и темата за държавните бензиностанции. По думите му има логика, „защото всички ние сме потърпевши от високите цени на горивата“.

„В България действат други неикономически и непазарни цени на горивата. Трудно се установява картелът, но определено го има“, смята той.

Според Валери Симеонов се очертава сериозен проблем с Украйна във връзка с ощетяване на правата на българската общност в Украйна.

Той заяви, че сме получили информация, че българският район в Украйна ще бъде „нацепен“ на пет части. Това ще обезличи българският център и ще бъде много тежък удар върху цялата наша диаспора. 

Симеонов е подготвил декларация, с която българският парламент ще изрази своето несъгласие.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!