FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Българската петролна и газова асоциация с реакция за запечатването от КЗК

Българската петролна и газова асоциация ще окаже пълно съдействие по проверката на Комисията за защита на конкуренцията. Тя е свързана с ново производство за картел на пазара на горива у нас, потвърди пред Bulgaria ON AIR председателят на комисията – Юлия Ненкова.

За 10 години комисията за защита на конкуренцията е проверявала 4 пъти българската петролна и газова асоциация.

Още по темата

20 май 2020 17:51

64

„Ние вече се свързахме с КЗК и чакаме да определят ден, в който да бъде направена проверката на място“, заяви Светослав Бенчев от Българска петролна и газова асоциация пред Bulgaria ON AIR. Причината за проверката са съмнения за договорки за поддържане на цените по цялата верига на производство и разпространение на горива.

„Знаете, държавата иска да направи държавна фирма, която да се занимава с горива. Защо държавата ще го прави, ако няма картел на горивата? Картел на горивата със сигурност няма и КЗК го е казвала многократно, а защо държавата иска да го прави? Питайте държавата, аз съм го казвал многократно. В България има най-много бензиностанции на глава от населението в ЕС“, посочи Бенчев.

Административният съд е дал е разрешение за проверката от страна на комисията за защита на конкуренцията.

„Съгласно изискванията след образуване на производство за евентуално наличие на картел в горивата на дребно, спазваме процедурата. Просто в такива случаи се изисква претърсване и изземване на място в офисите“, обясни председателят на КЗК Юлия Ненкова.

Министърът на икономиката Емил Караниколов пък заяви, че не знае за последните действия, предприети от КЗК.
„По никакъв начин не съм уведомен за такава проверка“, подчерта той.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев и телевизия Bulgaria ON AIR

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!