FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Българинът, собственик на имот, се чувства богат човек

Ако има актив в страната, чиято цена засяга почти всички българи, то това са имотите. Всеки от нас притежава, наема, продава или отдава имот и цената е от ключово значение.

Снежана Стойчева, мениджър на платформата за обяви на недвижими имоти Imoti.net коментира пазара на имоти в столицата от началото на кризата с COVID-19. Има ли спад на цените в София и кои квартали са най-пострадали от кризата с коронавируса?

„Има промяна, в някои райони броят на обявите от началото на годината е спаднал с близо 50%. По-малко са и сделките. Що се отнася до цените, от началото на годината се забелязва спад, но в сравнение със същия период на  миналата година е символичен. Средната цена за кв.м. за април 2019 г. е 1090 евро, а за април 2020 г. е 1080 евро“, каза за предаването MONEY.BG Снежана Стойчева.

Традиционно някои райони държат високи цени въпреки кризата. Това са кварталите Витоша, Центъра, Младост, Стрелбище , където не се забелязва спад от началото на годината.

Българинът, като собственик на имот, се чувства богат човек, обобщи Стойчева.

Как да разпознаем фалшивите обяви?

„Те са много атрактивни, с красиви снимки, много кратка и примамваща информация и изгодни цени. Повечето са при наемите, отколкото при продажбите“, допълни Снежана Стойчева от Imoti.net.

Според експерта, така някои брокери се опитват да привличат клиенти, като след това им предлагат други оферти.

Целия разговор със Снежана Стойчева, мениджър на Imoti.net, можете да видите в предаването MONEY.BG, събота, от 16.30 часа, по Bulgaria ON AIR!

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!