FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Борисов: Изпълнихме условията на ЕК за отпадане на мониторинга!

Борисов: Изпълнихме условията на ЕК за отпадане на мониторинга!

Снимка: Правителствена пресслужба
Държавата ни е изпълнила всички показатели и препоръки, които Европейската комисия е поставила като условия за отпадане на мониторинга.

Това каза премиерът Бойко Борисов, който се срещна с делегация на Венецианската комисия в Министерския съвет.

Според министър-председателя постигнатият от България прогрес в тази сфера кореспондира на ангажиментите, които страната ни е поела, присъединявайки се съм Европейския съюз, съобщиха от правителствената пресслужба.

Борисов беше категоричен, че гарантирането на върховенството на закона и занапред ще бъде приоритет за страната ни.

По отношение на предложените законодателни промени на Наказателно-процесуалния кодекс, министър-председателят изтъкна, че проектът е изготвен в изпълнение на препоръките на Механизма за сътрудничество и оценка на ЕС.

Становището на Венецианската комисия по законопроекта е изключително важно за България и нашето правителство ще се съобрази с него, отбеляза премиерът. Той изтъкна, че преди да бъде поискано мнението на Венецианската комисия по промените, темата е била обсъдена и с Брюксел.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!