FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Болните в София се увеличават: Спазват ли мерките столичани?

Най-много новозаразени и най-голям брой настанени в болници с COVID-19 има в столицата. Но въпреки това кметът Йорданка Фандъкова обяви, че мерките остават такива, каквито са. Eкип на телевизия Bulgaria ON AIR направи проверка на едно от най-оживените места в София.

Мястото е пешеходната част на булевард Витоша в столицата. Първата обиколка правим с Ивайла.

„Дали се спазват мерките? Мисля, че е пределно ясно, че не. Разстоянията силно казано са 2 метра. На места съм забеляза, че се спазват мерките, но на други…“, казва тя.

Още по темата

19 ное 2020 10:39

363

19 ное 2020 10:19

326

В повечето заведения масите са раздалечени, но не липсват и нарушители. Семейство от Гърция смята, че българите се интересуват повече от икономическите последици, отколкото от здравните. „Локдаун! Не се излиза след 21 часа, само доставките работят. Мерките тук могат да бъдат по-сериозни. Хората в България не са притеснени. Тук се интерусвате повече от икономиката, отколокото за здравето“, твърди Лазарос.
 
„Вие трябва да поставите приоритетите си първо. Здравето е на първо място“, посочи Ставрула.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова обаче смята, че все повече мерките, с които се цели спиране разпространението на коронавируса в столицата, се спазват.

Въпреки това от общината са против нощните клубове да отворят врати за коледно-новогодишните празници.

Вижте пвоече в репортажа на Иван Кънчев


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!