FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Болната в Карлово – кацнала в Пловдив от Лондон

Болната в Карлово – кацнала в Пловдив от Лондон

Снимка: БГНЕС
Жена на 59 години, завърнала от Лондон, е пациентката, диагностицирана с коронавирус, която е настанена в Карловската болница. Тя е пристигнала на летище „Пловдив“ в петък вечерта.

Здравното заведение в Карлово разполага със специално отделение за такива случаи с 11 легла, пише БНР.

Жената е вдигнала температура ден след като е пристигнала. Тя е в добро състояние  няма кашлица и дихателни проблеми, но е със сърдечно заболяване и затова специалистите са преценили, че трябва да бъде приета в болница, каза кметът на Карлово Емил Кабаиванов.

Още по темата

22 мар 2020 17:07

313

Жената е контактувала само със сина си, който от вчера е поставен под домашна карантина , допълни Емил Кабаиванов. Тои е в добро здравослоовно състояние засега и е под каранитна.

Медиците, лекар и две сестри в Инфекциозното отделение, разполагат с предпазни средтва. То е оборудвано с необходимата апаратура. Всички те ще останат в болницата в следващите 14 дни като през това време здравното заведение ще подготви нов екип, който да ги смени.

168 са жителите на Община Карлово, които до момента са под карантина.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!