FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

БЛС за Орешник: Недопустимо е! Заложници сме на призванието си

БЛС за Орешник: Недопустимо е! Заложници сме на призванието си

Снимка: Булфото

Недопустимо е медиците да стават заложници на собственото си призвание и докато се борят да спасят поредния човешки живот, да бъдат принуждавани да защитават своя собствен, заявява в своя позиция Българския лекарски съюз по повод убийството на фелдшера в здравната служба на тополовградското село Орешник.

БЛС е потресен от жестокото убийство на 72 годишния здравен работник. Съсловната организация изразява безпрекословната си подкрепа към близките на Димитър Факиров.

Още по темата

8 окт 2019 17:52

10

8 окт 2019 14:14

9

Подобна жестокост, отнела живота  на медик, посветил десетилетия, за да помага на хората е необяснима, неприемлива и извън границите на човешкия разум, категорични са от БЛС.

Съсловната организация не веднъж е осъждала всяка форма на физическа и вербална агресия над медицински лица,  неведнъж.

Случилото се в с. Орешник обаче не е поредната проява на осъдително и неприемливо отношение към представители на медицинското съсловие, а жестоко, потресаващо потъпкване и преминаване на всички човешки и
морални граници.

БЛС подкрепя бързите действия на институциите, които за няколко часа задържаха и предстои да повдигнат обвинение “за убийство на медицински специалист, при и по повод изпълнение на служебните му задължения”.

Съсловната организация настоява законът да бъде приложен с цялата му строгост при престъплението в Орешник.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!