FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Безотговорно е СОС да спира работа, смята Борис Бонев

До 29 март заседанията на Столичния общински съвет са преустановени, след като стана ясно, че общински съветник е болен от коронавирус.

„Към този етап нямаме отговор как ще продължи работата ни. Преди 10 дни изпратих писмо до председателя на Столичния общински съвет, в което поисках да има, макар и дигитално, събиране на председателския съвет, в което да обсъдим как може той да продължи работа. Още нямам отговор. Председателят каза, че следващото заседание няма да се състои“,  каза общинският съветник Борис Бонев пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

23 мар 2020 12:39

55

Той посочи, че с екипа си от „Спаси София“ продължават да работят, като използват видеоконферентни разговори, въпреки карантината. Безотговорно е Столичният общински съвет да спира работа, категоричен е Бонев.

„Не сме спрели да правим неща, но те увисват във въздуха, ако няма как в столичната администрация да бъдат предвижени. Столичният общински съвет не може да заседава дигитално. В местното управление и местната администрация е записано, че решенията се взимат присъствено от присъстващи. Ако не се съберем заедно няма как да взимаме легитимни решения и това е сериозен проблем „, разясни той.

Но според Бонев има решение на проблема – може да се наеме голяма зала, съветниците да са с по-голямо разстояние помежду си, както и да има всички възможни предпазни средства.

„Столицата произвежда 40% от БВП на България, тоест сега трябва да видим какви мерки трябва да приложим, за да минимизираме щетите върху икономиката в София. Сега е моментът да се подготвим за след кризата“, допълни Бонев.

И призова да се спазват изискванията на Националния оперативен щаб, хората да не излизат и да не се мислят за безсмъртни.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!