FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Бежанският туризъм и каналите: Плаща се между 3 и 8 хиляди евро

Българска следа се появи в два случая на превозване на нелегални мигранти само в рамките на една седмица. Български шофьор на микробус, превозвал 11 нелегални мигранти, беше задържан в Румъния. Седмица по-рано пък 41 нелегални бежанци от Афганистан бяха намерени в Гърция в камион с българска регистрация.  

Трафикът няма националност, той се организира от държава на държава с наемане на подизпълнители. Каналите за трафик на хора няма да спрат, ще се развиват, докато има липса на визи. Това каза в ефира на „България сутрин“ журналистът Мажд Алгафари.

Още по темата

5 ное 2019 13:45

22

4 ное 2019 22:35

14

По думите му има българи, които участват в каналите на доста високо ниво в йерархията – в настаняването на бежанците тук, осигуряването на храна, както и транспорта и съответната дестинация.

За всяка дестинация си имало съответна тарифа – „бежанският туризъм“ зависел от това с какво се извозва съответният мигрант и други обстоятелства, а тарифата варирала между 3000 и 8000 евро.

„Много е различно – зависи от вида транспорт, документите. Вариантите за влизане на бежанците през границите са много, както при схемите на телефонните измамници. Пускат се различни сценарии, а когато се изхабят, се намира нов начин“, коментира още Алгафари пред Bulgaria ON AIR.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!