FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Бащата на убитата Андреа: Детето ми беше ангелче!

Хората от село Галиче се прощават с убитата 18-годишна Андреа. Преди това те излязоха на протест след бруталното убийство на момичето и отново поискаха справедлива присъда за убиеца на момичето.
Задържаният 17-годишен Аксел може да получи от 5 до 12 години затвор, защото е непълнолетен.

За първи път след жестокото убийство проговори бащата на Андреа.

Още по темата

14 яну 2020 09:14

70

13 яну 2020 08:29

143

„Моето дете беше ангелче. Никога на никого не е направила нищо лошо, много ме слушаше. Андреа мечтаеше да се събере с приятеля си, аз ѝ обещах да ѝ направя най-хубавия бал“, сподели бащата Асен Руменов пред Bulgaria ON AIR.

Почерненият баща е категоричен, че Аксел трябва да получи доживотен затвор. Зад исканията му застанаха и жителите на Галиче. Те събират подписи за промяна на Наказателния кодекс.

Хората в Галиче се страхуват, че след като излезе от затвора Аксел ще бъде още по-опасен и може да извърши други престъпления. Местните настояват роднините на 17-годишното момче да бъдат изселени от селото.

Въпреки че Галиче осъмна с протест, ситуацията е спокойна, обяви кметът на селото. Схр: Страхил Стоянов, кмет на Галиче: „Хората са спокойни, няма напрежение. Просто хората искат да направят подписка за промяна на Наказателния кодекс“, коментира той.

Полицейскто присъствие в Галиче остава засилено, работи се и по поставянето на камери за видеонаблюдение.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!