FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Антигенните тестове безплатни за хора със симптоми на вируса

Здравният министър Костадин Ангелов каза, че в момента няма недостиг на интензивни легла в София, защото са били предприети мерки.

Ангелов уточни, че антигенните тестове ще са безплатни за хора, които имат симптоми на коронавирус. За закупуването им държавата отпуска 15 млн. лв.

По желание ще се заплащат, иначе е медицински нецелесъобразно, коментира той.

Още по темата

8 ное 2020 18:07

228

8 ное 2020 14:15

87

По думите му не всички постъпили в болница с коронавирус имат нужда от „Ремдесивир“, това са определени групи хора. 3715 са настанени в болнични заведения – няма как всички да се лекуват с този препарат, а и не всеки е подходящ, каза проф. Ангелов.
„Няма недостиг на антитромбоцитни препарати. Наблюдаваме, че има презапасяване на хората с препарати – това е ненужно. Ще наложим закон, с който да спрем износа на определени лекарства по време на извънредното положение“, заяви министърът.

Само днес са хоспитализирани 1252-ма души с коронавирус в София, от които 141 са в интензивни отделения.

Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова на пресконференцията в МС.По думите й столицата от дни е трайно в червената зона и всеки ден броят на хоспитализираните се увеличава.

Според нея мерките са достатъчни, но въпросът е за контрол и за самоконтрол. Същевременно тя добави, че все повече българи спазват мерките срещу разпространението на коронавируса. Ако заболеваемостта върви възходящо, според нея мярката би била и учениците от прогимназиалния етап да учат дистанционно.

Общо 36 спешни екипа обслужват в момента столицата, съобщи шефът на Спешната помощ д-р Георги Гелев. 70 адреса, свързани с коронавирус, са обслужени до 17 часа.

По думите му достигнат е своеобразен рекорд в столицата – по 500 адреса през деня и 300 през нощта.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!