FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Ангелкова: Вътрешният туризъм е номер 1 в стратегията ни!

Винаги вътрешният туризъм е бил номер едно в нашата стратегия за развитие на сектора и за неговото насърчаване. Това каза ресорният министър Николина Ангелкова пред БНР.

Още по темата

19 май 2020 14:24

100

Тя обясни, че в кризисната рекламна стратегия за развитието на летния туризъм на министерството на второ място са поставени туристите от съседните ни страни.
„Това е по обясними причини, защото най-лесно могат да ни посетят с автомобилен транспорт“, уточни Ангелкова.

През 2019-а румънците са били на първо място с над 1 милион туристически посещения само през лятото.

Министърът изтъкна, че се водят преговори с европейски държави, които имат сходна епидемична обстановка с българската, за да може от 15-и юни да започнат пътувания на туристи от тези страни към България.

Големите туроператори потвърждават, че от 15-и юни нататък няма анулирани чартърни полети, които са били резервирани за България, заяви министърът на туризма.

Експертът по туризъм Бранимир Ботев коментира, че проблемите на туристическата индустрия са глобални.

По думите му предвижданията на всички световни анализатори са за спад в летния туризъм, който може да стигне до 70% и България не прави изключение. Според Ботев, който е бивш зам.-министър с този ресор в три последователни правителства, хората от туристическия бранш ще изнесат на гърба си този сезон и ще успеят да го спасят.

Ботев определи като глътка въздух днешните договорености между премиера Бойко Борисов и колегите му от съседните страни за отпадане на 14-дневната карантина при пътуване до Гърция и Сърбия.

Политическото решение за намаляването на ДДС за ресторантьорите на 9% по думите на експерта е помощ за бранша.
 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!