FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Ангелин от Мъглиж мъчил не само куче, но и крава

Граждански организации събраха 5 хиляди подписа с искане до съдебната власт за прилагането на законите за защита на животните. Според тях те са само на хартия, съобщава Bulgaria ON AIR.
Подписката беше направена след случая в Мъглиж, станал известен в началото на седмицата. 32-годишен мъж публикува в социалните мрежи кадри с мъчения над куче. След недоволството в социалните мрежи той беше задържан.

Още по темата

5 ное 2019 15:49

38

4 ное 2019 22:14

68

4 ное 2019 09:43

155

Ден по-късно обаче районната прокуратура в Казанлък реши да го освободи под гранция от 250 лв. Сега природозащитниците искат адекватно наказание по Закона за защита на животните.

И заплашват – при липсата на такова – ще организират протест пред прокуратурата в Казанлък.  Въпреки твърденията, че животното вече е добре, хората са на мнение, че кучето, показано след тежкия инцидент, не е същото.

Оказва се – това не е единствената жестокост, извършена от 32-годишния. На последното видео, което той публикува във Facebook, се вижда как се гаври с крава. Удря я, скача върху нея и се опитва да я язди.

Клипът вече е изтрит от профила му. Той сам се хвали с изтезанията, които причинява на животните. 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!