FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Ако стане кмет: Сидеров ще кани образовани роми във властта

„На тези избори „Атака“ ще вдигне резултата си спрямо 2015 година, ще има завръщане на политическата сцена“, заяви кандидатът за кмет на София и лидер на партията Волен Сидеров в „България сутрин“.

Още по темата

8 окт 2019 11:22

85

5 окт 2019 18:45

129

Роми в паника заради децата: Кой си играе със страховете им?

Той коментира истерията в Сливен, предизвикана от фалшив сигнал за отнемане на деца от семействата им.

„Не смятам, че има основание да се предизвиква паника и че някой застрашава децата на тези семейства. Знам, че има силно присъствие на евангелистката църква при ромското население. Познавам някои от пасторите, не мисля, че това са хора, които ще пускат фалшиви новини“, заяви Сидеров.

Според него ромското население е капсулирано отдавна и то по изкуствен начин.

„Напреженията в ромското население са постоянен проблем. То трябва да излезе от тази капсула. Ще поканя образовани хора от ромския етнос да застанат в общинската администрация и те да се грижат техните събратя да излязат от затвореното пространство“, заяви лидерът на „Атака“. По думите му истерията в Сливен е насочена срещу властта.

Кандидатът за кмет на София коментира предстоящите избори и неговата програма за управление на столицата.

„Аз прелагам истинска смяна на модела на управление, тъй като огромните пари, които се дават за чистота и ремонти, отиват в частни фирми, а това може да се върши от общински фирми. Контролът да бъде по-добър, регламентът – по-ясен, отговорността – по-ясна“, заяви Сидеров пред Bulgaria ON AIR.

Една от първите точки в програмата му е спирането на гей парада в столицата.

„На тези зрелища не им е мястото в центъра на София. Не става дума за хомофобия. Става дума за демонстрация на нещо, което дразни основната част на населението и промива мозъците на подрастващите“, коментира политикът.

Лидерът на „Атака“ коментира и нашумелия скандал между него и БНТ. Част от министрите определиха поведението му като неприемливо и недопустимо.

„Всички, които се изказаха по повод това мое участие, не са го гледали цялото предаване. Трябва да съжалява ръководството на телевизия, което вкара жандармерия в студио все едно става държавен преврат“, категоричен бе Сидеров.

По думите му скандалите относно неговата личност са били медийно украсени, а той не е правил нищо престъпно.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!