FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Адвокатът на кмета на Несебър: Няма пречка да положи клетва

Кметът на Несебър Николай Димитров бе преизбран още на първи тур, но това решение изправи властите у нас пред прецедент. След като беше избран, той трябва да положи клетва, докато е в ареста заради купуване на гласове.

„Няма пречка Николай Димитров да бъде освободен и да положи клетва или пък да бъде заведен да положи клетва“, каза за Bulgaria ON AIR адвокатът му Ина Лулчева.

Още по темата

5 ное 2019 14:42

10

1 ное 2019 19:24

20

„Цялото дело срещу Димитров се състои в това, че случаят е една крайна проява на незаконосъобразно и свръхпроизнасяне на Специлизирания съд. Тези дела не подлежат на разглеждане от този съд и това е посочено в решение на Конституционния съд от 2011 г.“, посочи Лулчева. „Нямам съмнение, че задържането на кмета и на съветниците преди изборите е целяло компрометирането му и саботиране на изборите“, каза още тя.

По закон подобни случаи са в компетенцията на градските магистрати.

„Това означава категорично, че този съд действа извън своята компетентност, нарушено е правото на всички обвиняеми делата им да се гледат от съд в съответствие със закона, с което се нарушава и европейската конвенция и създава сигурно убеждение, че се целят някакви съвършено други цели, различни от тези на производството, като например политически“, коментира още Лулчева.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!